Backventiler

Sätt stopp för översvämmade källare

Ett rejält ösregn kan göra det kommunala avloppsnätet till en ödesdiger ende. I stället för att leda bort vattnet börjar nätet trycka in stora mängder avloppsvatten via lågt belägna golvbrunnar i ert hus. På några minuter är översvämningen ett faktum.

Lyckligtvis är det enkelt att eliminera den här risken. Installera bakvattenventiler på utgående avloppsledningar, så slipper du och dina grannar i föreningen tugga på naglarna när sommarens åskskurar sätter in. Ventilklaffarna ser till att vatten aldrig kan rinna åt fel håll i ledningen. Låt oss på avloppshuset komma på ett kostnadsfritt besök till din fastighet för att bedöma möjligheten för att säkra dit hus mot framtida översvämningar. Vi lämnar kostnadsfritt ett förslag och en offert för åtgärder som behöver göras för att säkra ditt hus mot översvämningar.
Hos Avloppshuset hittar du bakvattenventiler från marknadsledande tillverkare

 

Man kan montera backventilerna på olika sätt. Vi på Avloppshuset kommer gärna till din fastighet för att undersöka hur vi monterar den på bästa sätt.

 

back

 

Så fungerar det

Suffix bakvattenventiler är utrustade med fritt hängande vertikala klaffar. Dessa garanterar att avloppsvattnet rinner obehindrat genom ventilen, samtidigt som de förhindrar att bakvatten trycks upp ur golvbrunnar i byggnaden.

Hur skyddar jag mig mot översvämningar i källaren?

Översvämning i källare

Översvämning i Ödåkra

Översvämning gård i Göteborg