Vattenrening

Vårt livsviktiga vatten

Vi är alla beroende av vatten för att överleva, och vatten är vårt viktigaste livsmedel som vi använder varje dag för att dricka och laga mat med. Vi vill ha ett rent, fräscht och välsmakande vatten, men vi vill också ha ett rent vatten när vi tvättar kläder och gör rent hemma. Har du egen brunn eller vattentäkt så är det viktigt att göra en analys av ditt vatten. Har du inte analyserat vattnet de senaste åren bör du göra det nu.

Var femte brunn har otjänligt dricksvatten. Livsmedelsverket rekommenderar att du testar ditt vatten minst var tredje år.

Källa: SGU, Socialstyrelsen och Strålsäkerhetsmyndigheten.

Vi samarbetar med Callidus och erbjuder deras produkter för vattenrening. Calldius är ett av Sveriges ledande företag i branschen och har varit verksamma sedan 1969 inom vattenreningsteknik

Vattensystem för alla


I fem olika steg ser vi till att du får exakt det vatten du vill ha.

Vilka är dina krav? Vilken sorts vatten vill du ha? Hur ser grundproblemet ut och vad skall vattnet användas till?

Det finns många frågor som är viktiga i vårt kartläggningsarbete. Hur stora volymer förbrukas? Är det en befintlig anläggning som kan byggas om eller uppgraderas?

Vi gör en vattenanalys för att för att få objektiva fakta om vattnets kvalitet och vi kartlägger utrymmen och andra praktiska förutsättningar. Under utredningsfasen går vi systematiskt tillväga med checklistor som utvecklats under många års praktiskt arbete. Med alla fakta på plats arbetar vi fram en åtgärdsrekommendation eller en offert med reningsgarantier. Installationen görs av någon av våra auktoriserade installatörer som finns över hela landet. De svarar, tillsammans med oss, även för service och support.

1. Vattenanalysen

För att ge dig rätt förslag på rening vill vi ha svart på vitt vad som gäller. Genom att göra en vattenanalys via ett ackrediterat labb kan både vi och du som kund lita på att vi ringat in det rätta problemet och förslår rätt åtgärd. Vi jobbar med Socialstyrelsens rekommendationer för hushåll och Livsmedelsverkets för näringsidkare.

2. Offert
Baserat på resultatet av vattenanalysen utformar vi ett skräddarsytt förslag för just ditt vatten.

3. Beställning och installation

Vi levererar ditt vattenfilter och hjälper dig med installationen.

4. Reningsgaranti med funktionskontroll. 
När vi har en aktuell vattenanalys att offerera utifrån så ger vi dig gärna reningsgaranti. För att se att filtret fungerar så kan du göra en kostnadsfri uppföljnings-/funktionsanalys inom tre månader efter installationen.

5. Support och service

Du kan nå vår support för frågor om ditt filter och för att beställa service. Vi är bemannade alla arbetsdagar.

För mer info kontakta Avloppshuset.com på Tel: 08 81 20 20

Vattenanalys

Låt ett ackrediterat, oberoende laboratorium analysera ditt brunnsvatten. De gör en grundlig analys för att upptäcka föroreningar som kan skada din hälsa, påverka vattnets smak, lukt och färg eller minska värdet på ditt hus. Läs mer och beställ vattenanalys via länken nedan.

Beställ vattenanalys här
Nyttiga länkar om brunnar och vattenrening

 

Läs gärna vår partners Vatten skola!

 

PRODUKTER

– Avhärdningsfilter mot hårt vatten

produkt6

Avhärdningsfilter NF (pdf)

– UV filter mot bakterier

produkt5

Cintropur UV 2100 (pdf)

– Luftare (LP) för Hydropress (mot svavellukt)

produkt3

LP produktblad 20141121 (pdf)

– Luftare (CopHy) för Hydrofor

produkt4

COP-HY- 20130711 (pdf)

– Järn/Mangan även mot lågt pH -X3m filtret

produkt2

X3M 20131023 (pdf)

– Mot Järn och Mangan och Lågt pH vanligt Original filter

produkt1

AF Callidus Original (pdf)

– Mot Lågt pH (ANF) Avsyrningsfilter endast, samma produktblad.

– Mot Humus (AKF), samma produktblad.